Werkwijze van Helder? Opgelost!


Intake

Bij de intake, ongeveer 1,5 uur tot 2 uur, wordt bekeken of een Davis®counseling geschikt is voor de persoon. Er wordt een symptomenprofiel opgesteld en een doel gesteld (door de cliënt zelf, maar ook door ouders of leerkrachten). Met de waarnemingsgave test wordt nagegaan hoe de manier van denken is. De kosten voor de intake zijn €65,-.


Counseling

Afhankelijk van het doel en de problemen wordt bekeken hoeveel tijd er nodig is. Voor Dyslexie bestaat een counseling meestal uit 30 uur individuele begeleiding, training en instructie, verdeeld over meerdere dagen. Afhankelijk van het probleem, kan de counseling langer of korter duren. Voor concentratie problemen (ADD) kan soms al volstaan worden met een intensieve één dags training.

Eind evaluatie

Een eindverslag en een CD met alle foto’s van de counseling. Een overleg met ouder(s) en eventueel leerkrachten of andere hulpverleners. Alle benodigde materialen die nodig zijn om thuis verder te oefenen. Afspreken van eventuele follow-up sessie(s), indien nodig.


Hoe werkt de Davis Methode?


Deze methode is:
Praktisch: Je leert zelf snel hoe je je waarneming kunt verbeteren.
Effectief: Je leert de momenten herkennen waarbij je waarneming verstoord is en hoe je dit kunt corrigeren.
Realistisch: als je een doel hebt, kun je dat zelf bereiken als je er de moeite voor wilt doen, de Davis counsellor helpt je daarbij.
Positief: met vertrouwen in je eigen capaciteiten en mogelijkheden die je gaat gebruiken om je problemen om te zetten in nieuwe mogelijkheden en toepassingen.


Als eerste onderdeel leert iemand zijn waarneming te corrigeren, te optimaliseren en goed te gebruiken. Het tweede onderdeel is het aanleren van ontspannen aandacht geven. En als derde wordt gewerkt aan de energiebalans tijdens het leerproces. Daarna wordt het leerprobleem stap voor stap bekeken en waar nodig, worden leerhiaten aangevuld of aangeleerd.


De Davis® Methode wordt inmiddels in vele landen toegepast door gecertificeerde counselors en heeft al tienduizenden kinderen en volwassenen geholpen bij het overwinnen van hun lees-, leer- en leefproblemen.

 
kinder-begeleiding